
Antal: 16 stk Arbejdstid: 10 min Hæve tid: over natten Bagetid: 20-22 min Sværhedsgrad: Nem
Det skal du bruge:
- 1/4 gær ~ ca. 12,5 g.
- 6 dl lunkent vand
- 1 spsk. hørfrø
- 1 spsk chiafrø
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. sirup
- 1,5 dl grahamsmel eller groft mel
- 1,5 dl havregryn
- 150 g revet rødbede
- ca. 8 dl hvedemel – heraf kan du erstatte 1,5 dl med durum hvedemel.
Sådan gør du:
- Opløs gæren i vandet
- Tilsæt hørfrø, chiafrø, salt, sirup/honning og rør rundt
- Tilsæt derefter grahamsmel/groftmel, havregryn samt revet rødbede
- Tilsæt nu det hvedemelen – tilføj først durum hvedemelen – dejen skal være klistret, og den vil derfor ikke slippe skeen.
Stil bolledejen på køl og lad den hæve natten over eller minimum i 8 timer.
Bagning:
Form bollerne med 2 skeer – de behøver ikke være fine runde, bare læg nogle klatter på bagepladen, og bag dem i en forvarmet ovn på 175 gr. i 20-22 minutter.