Antal: 24 stk. ·  Tid: min ·   Sværhedsgrad: Nem

Det skal du bruge:

  • Kokosolie eller almindelig olie
  • 3 Rispapir
  • Salt

Sådan gør du:

Start med at klippe et rispapir ud i mindre stykker. Jeg delte først papiret over i fire, og delte derefter hver stykke i to.

Du kan lave dem på to måde, enten ved på en pande eller i gryde.

  • Fordelen ved at bruge en pande er, at du spare olie, men de kan risikere at blive lidt gyldne nogensteder. Rispapirene vil derudover krølle sig mere sammen, når de bliver laver på panden, og vil blive mindre. Endvidere kan de risikere at blive lidt gule.
  • Du kan også vælge at friturestege dem i en gryde, men ulempen er, at det kræver en del olie. Her vil rispapirende til gengæld udvide sig, og du er sikker på, at rispapirene bliver stegt ligemeget over det hele.

Pande:

  1. Klip rispapir i mindre stykker – jeg delte et papir i fire. .
  2. Kom godt med kokosolie på en pande, varm det godt op.
  3. Læg rispapiret på panden. Det skulle gerne krympe med det samme, brug eventuelt en køkkenpincet, og sørg for at alle rispapiret flader bliver stegt. Det går ret hurtigt, lader du dem lægge for længe, vil de blive gyldne nogen steder.
  4. Læg rispapiret til afkøling og drys med salt

Gryde:

  1. Klip rispapir i mindre stykker – jeg delte et papir i fire. .
  2. Varm olie op i en gryden, så det bliver meget varm.
  3. Når olien er varm, puttes et stykke rispapir i ad gangen. Vær opmærksom på, at det går hurtigt, så vær parat til at fiske det op igen. Se eventuelt videoen i bunden af opslaget.
  4. Læg rispapiret til afkøling og drys med salt.

Vegansk rejechips kan brugdes som tilbehør til din sushi, andre kinesiske retter eller til at anrette. Velbekomme!

Du kan måske også lide...