
Antal: 10-12 · Arbejdstid: ca. 30 min. · Tid i alt: 1,5 time · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 1 æg
- 2 dl flormelis
- 150g smør (blødt)
- 3,5 dl hvedemel
- knivspids salt
- 1 tsk vaniljesukker
- 2-3 spsk vand
- Hindbærmarmelade
Pynt/glasur
- Glasur
- Krymmel
Fremgangsmåde
- Bland flormelis, mel, salt og vaniljesukker i en skål
- Bland smør og æg i en anden skål.
- Hæld “melblandingen” i skålen med smør og æg lidt efter lidt og alt dejen.
- Tilsæt lidt vand for at få en glat og sammenhængende dej.
- Lad mørdejen hvile på køl i minimum 1 time.
- Opdel den afkølede mørdej i 2 portioner og rul dem ud i 2 lige store rektangler.
- Bag mørdejen i 12-14 min. ved 200 grader alm. ovn.
- Lad dejen køle af (her bliver den også mere stiv, så tvivl ikke hvis den ikke virker “helt færdigbagt”)
- Skær den afkølede dej i snitter. Smør den ene side med marmelade og placér toppen af snitten herpå.
- Pynt med glasur og krymmel.