Antal: 1 brød ·  Arbejdstid: 30 min. ·   Tid i alt: + 12 timer · Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Surdej, gær og vand røres sammen
  2. Tilsæt salt og honning.
  3. Bland fuldkorn- og hvedemel sammen i en skål og tilsæt lidt efter lidt. (Dejen skal være våd)
  4. Stil dejen til hævning på køl over natten.
  5. Efter hævning; Tag dejen ud af køleskabet, vend dejen 4 gange med et par skeer, og lad den stå til hævning ved stuetemperatur et par timer.
  6. Varm ovnen op til 250 grader og kom støbejernsgryden herind i ca. 20 minutter, så den er gennemvarmet (Dette gør at brødet nemmere kan komme ud af gryden efter bagning.)
  7. Tag gryden ud af ovnen, kom solsikkekerner i bunden og hæld dejen oveni.
  8. Bag brødet ved 250 grader i 30 minutter, og skru herefter ned til 210 grader og bag brødet i yderligere 15 minutter.
  9. Nyd det!

Du kan måske også lide...