*Reklame //Dette oplæg er lavet i samarbejde med Le creuset //

Antal: ca. 4 personer Tid: ca. 1,5 time Sværhedsgrad: Middel

Det skal du bruge:

Karameliserede perleløg

Sådan gør du:

  1. Kyllingen gnides godt i salt og peber.
  2. Brun kyllingen på i en gryde med smør, indtil skindet begynder at blive sprødt.
  3. Kom kyllingen over på en tallerken eller i et fad, mens finthakket løg og hvidløg samt 4 gulerødder i skiver sauteres i gryden et par minutter.
  4. Kom kyllingen tilbage i gryden.
  5. Tilsæt rødvin, timian, nelliker og peberkorn og lad det simre i ca. 1,5 time ved svag varme.
  6. Efter 1 time steges bacon sprødt på en pande. (Læg disse til side efterfølgende)
  7. På samme pande i fedtet fra bacon steges de resterende gulerødder samt kvarte champignon.
  8. Sæt champignon og gulerødder til side i en skål og brug samme pande til karamelisering af perleløg.
  9. Karamelliser dine perleløg – Følg guide længere nede.
  10. Tag nu kyllingestykkerne fra og over på en tallerken.
  11. Sigt saucen gennem en sig (Alternativt gennem et klæde).
  12. Kog saucen op, jævn den med majsstivelse og smag til med salt og peber.
  13. Tilsæt kylling, champignon, gulerødder, bacon og karameliserede perleløg og varm retten godt op.
  14. Anret med bredbladet persille og spis med en lækker kartoffelmos.
  15. Bon appétit!

Karameliserede perleløg

  1. Perleløg, smør, sukker og vand kommes på en pande.
  2. Varm og kog op med jævnlig omrøring, indtil du har de lækreste karameliserede perleløg (OBS. vask hurtigt op, da karamellen hurtig størknes)

Du kan måske også lide...