Cookie- og privatlivspolitik
Mad & Lækkerier

@madoglaekkerier.dk

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Salater & tilbehør
    • Spreads, pålæg & andet tilbehør
    • Bagværk
    • Smoothies, Juices & andre drikkevarer
    • Lækkerier
  • Vegetarisk
    • Vegetarisk om morgnen
    • Vegetarisk til frokost
    • Vegetarisk til aften
    • Vegetariske salater & tilbehør
    • Vegetariske spreads, pålæg & andet tilbehør
    • Vegetarisk bagværk
    • Vegetariske lækkerier
  • Vegansk
    • Vegansk om morgnen
    • Vegansk til frokost
    • Veganske til aften
    • Veganske salter & tilbehør
    • Vegansk bagværk
    • Veganske spreads, pålæg & andet tilbehør
    • Veganske lækkerier
  • Inspiration
    • Højtider og helligdage
    • Vegetariske og veganske højtider og helligdage
    • Gæstemiddag
    • Rejseguide
  • Råvare indeks
  • Om os
    • Cookie- og privatlivspolitik
Dessert, Højtider, Hvid chokolade, Jul, Lækkerier, Lakrids, Mandler, Mørk chokolade, Nougat, Opskrifter, Piskefløde, Sirup, Smør, Sukker

Fyldte chokolader

Tid: ca. 1 time + Sværhedsgrad: Middel/svær

Vi har eksperimenteret med 2 forskellige typer af fyldte chokolader – én med hvid chokolade og lakridsganache og én med mørk chokolade fyldt med lækker cremet nougat med brændte mandler, og begge opskrifter vil vi tage dig igennem her.

MEN der er selvfølgelig uendelige muligheder, når det kommet til fyld såsom nutella, marcipan eller karamel. Ønsker du en lækker karamel som fyld, kan du følge vores opskrift på Dulce de Lerce, som er en super lækker og blød karamel, der ikke stivner – den er altså PERFEKT til dette formål!

Hvid chokolade med lakridsganache:

Det skal du bruge: 

  • 250 g hvid chokolade
  • 20 g smør
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g lys sirup
  • 150 g sukker
  • 1 spsk lakridspulver

Sådan gør du:

  1. Sukker, sirup, fløde og lakridspulver varmes i en gryde til det når en temperatur på 115 grader. 
  2. Mens blandingen varmes, skæres 100 g hvid chokolade i små grove tern og blandes med smørret.
  3. Når de 115 grader er nået, hældes blandingen over i det hvide chokolade og smørret, mens du rører godt rundt.
  4. Hæld lakridsganachen over i et fad med bagepapir på og lad de nu køle til den er stiv (Kan du ikke vente kan tiden forkortes i fryseren)
  5. Temperer den hvide chokolade (Smelt til 40 grader, lad den krystallisere ved 26-27 grader og temperere til 27-28 grader), så det kan komme i chokoladeskallerne – Husk at banke overskydende chokolade ud af skallerne, så du har mulighed for at komme fyldet heri.
  6. Når chokoladeskallerne samt ganachen er blevet stive, kan du begynde at komme ganachen ind i dine chokolader.
  7. Top med et lad chokolade og lad den stivne (køle ned) inden spisning.

Mørk chokolade med nougat og brændte mandler.

Det skal du bruge:

  • 250 g. mørk chokolade
  • 50 g hakkede brændte mandler (Her)
  • 100 g nougat

Sådan gør du:

  1. Temperer den mørke chokolade (Smelt til 45-50 grader, lad den krystallisere ved 28-29 grader og temperer til 31-32 grader), så det kan komme i chokoladeskallerne – husk at banke overskydende chokolade ud af skallerne, så du har mulighed for at komme fyldet heri.
  2. Smelt nougat og kom dine hakkede brændte mandler heri (Indtil du synes der er nok crunch heri)
  3. Kom nougatblandingen i chokoladeskallerne.
  4. Top med mørk chokolade og lad den afkøle (stive) inden servering.

Vi håber du er ligeså vilde med dem som os!

Indlægsnavigation

Frisk Rødkålssalat
Tunmousse

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære Opskrifter

  • AftensmadAppetizerBaconOpskrifterPurløgSkinke

    Kanapé – Mini toast med skinke-bacon fyld

  • AftensmadBroccoliChampignonCherrytomaterFlødeHvidløgLøgMælkOpskrifterParmasanRevet mozzarellaSquashVegetariskVegetarisk til aften

    Nem pastaret m. grønsager og osteflødesovs

  • AubergineFrokostLøgNellikerOpskrifterSennepSirupSpreads, pålæg & andet tilbehørVeganer til højtiderVeganskVegansk frokostVegansk julVegansk påskeVegetar til højtiderVegetariskVegetarisk JulVegetarisk PåskeVegetarisk til frokostVegetariske spreads, pålæg & andet tilbehør

    Karrymarinerede Auberginer – Vegansk Karry”sild”

  • BlåbærChiafrøCitronHavregrynMælkMorgenmadOpskrifterPlantemælkSirupVaniljesukkerVeganskVegansk om morgnenVegetariskVegetarisk om morgnen

    Chia-havregrød

  • BagværkChiafrøFuldkornshvedemelGærHavregrynHonningHvedemelMorgenmadOpskrifterSirupVegansk bagværkVegansk om morgnenVegetarisk bagværkVegetarisk om morgnen

    De bedste koldhævede boller – og super nemme at lave

  • Opskrifter267 Post(s)
  • mail
  • instagram
  • facebook
  • youtube
  • pinterest
  • Vegetarisk159 Post(s)
  • Vegansk95 Post(s)
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright © 2020 MADOGLAEKKERIER.DK | Hosted ved Freshcase Support | Cookie- og privatlivspolitik
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med en tredjepart.OkPrivatlivspolitik