
Antal: 16 · Tid: 20 min · Sværhedsgrad: Nem
Det skal du bruge til 16 stk melemstore frikadeller
- 150 g feta
- 300 g rødbede
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- en håndfuld persille
- 2 æg
- 2 dl havregryn
- 4 dl hvedemel
- 2 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- Smør/margarine til stegning
- Blender/ foodprocessor
Sådan gør du:
- I en foodprocessor blendes rå rødebede, løg, hvidløg og persille.
- Herefter tilføjes æg og feta som blendes med
- Tilføj nu havregryn og halvdelen af melet, salt og peber og rør godt rund
- Tilføj den resterende del af melet lidt af gangen indtil at dejen, og undlad evt. noget, hvis du synes dejen bliver for tyk
- Steg rødbededellerne på panden i smør eller margarine
Server evt. med en lækker salat og brød