
Pers: 6 · Arbejdstid: 30 min. · Tid i alt: 5 timer · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 1 rødløg
- 3 stilke bladselleri
- 3 gulerødder
- 900g hakket grise- og kalvekød
- 3x 400 g dåse flåede tomater
- 150g tomatpuré
- 2,5 dl rødvin
- 2,5 dl mælk
- 3 l. vand.
- Olivenolie
- Salt og peber
- Pasta til 6 personer
Fremgangsmåde
- Skær rødløg, selleri og gulerødder i tern.
- I en stor gryde tilføjes en generøs del olivenolie.
- Løgene tilsættes i gryden, og når de har taget farve, tilføjes gulerødder og selleri, som steges mes i 5 min.
- Tilføj halvdelen af rødvinen, og lad den simre et par minutter indtil alkoholen er fordampet.
- Tilføj kødet, og bland det godt med grønsagerne. Krydr med salt og peber.
- Når kødet er brunet og det meste vand er fordampet, tilføjes resten af rødvinen.
- Når vinen er fordampet, tilføjes dåsen med de flåede tomater og tomatpuré. Mas de flåede tomater med en ske, men du rører rundt i kødsovsen.
- Skru ned for varmen, så den kun bobler en smule, og lad det simre ca. 1,5 time.
- Efter 1,5 time tilføjes 1 liter kogende vand. Gentag dette to gange mere med samme interval.
- Kog pastaen efter anvisning på pakken.
- Når pastaen er kogt, hældes mælken i bolognese, og serveres herefter. Velbekomme