
Pers: 3-4 · Arbejdstid: ca. 20 min. · Tid i alt: 24 timer · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 1 kg nakkesteg
- 1,5 dl BBQ-marinade (her)
- 1 dl vand
Rub:
- 2 spsk sukker
- 1 spsk salt
- 1 spsk BBQ pulver – alternativt paprika
- 1 spsk paprika
- 1 tsk løg pulver
- 1 tsk hvidløgspulver
Fremgangsmåde
Aftenen før:
- Bland “rubben”
- Skær synligt fedt og sener fra nakkestegen
- Kom stegen i en pose sammen med rubben og sørg for at det kommer godt rundt på stegen
- Stil i køleskabet natten over
9-12 timer før aftensmad
- Kom stegen i et ildfast fad med 1 dl vand
- Lad den bage i ovnen ved 110 grader alm. ovn i 9-12 timer
- Efter 9-12 timer eller når stegen har en kernetemperatur på 90 grader tages den ud af ovnen
- Hæld væsken fra
- Riv stegen fra hinanden med 2 gafler og mariner den med BBQ-marinade
- Så er der serveret!
Tip: Server med lækre burgerboller, coleslaw og sprøde pomfritter