Vegansk mayonnaise
Hvem elsker ikke mayo? Og det nok en af de svære ting at undvære, hvis man vælger at leve plantebaseret, men det behøver du faktisk slet ikke! Man kan nemlig nemt selv lave sin egen plantebaserede mayonnaise, der ligger utroligt tæt op ad den rigtige!
For at lave mayonnaisen skal du bruge aquafaba, som nok bedre er kendt som vandet fra kikærter, der altid bare bliver hældt ud, men ikke mere! Aquafaba er også kendt som vegansk "æg", så gem vandet, når du åbner en dåse kikærter fremover.

Ingredienser
Fremgangsmåde
-
Put kikærtevandet, dijonsennep, citron, hvidløg, salt og peber i en skål og blend det med en stavblender.
-
Tilsæt herefter olie lidt af gangen, men du blender der med stavblenderen eller pisker det med din håndmixer til den får den rette konsistens, dette kan godt tage lidt tid.
OBS: Hvis du ikke kan få blandingen til at blive tyk, så prøv at stil den på køl nogle timer, og piske den derefter igen - Det virkede for mig, da min mayo ikke ville tykne!
Bemærkning
Opbevares på køl.