Pebermynte flødeboller

Gå til opskrift Udskrift opskrift
0 Tilføj til favoritter

Lækre hjemmelavet flødeboller med pebermyntesmag og marcipan bund!

Pebermynte flødeboller

Vi fik 24 små flødeboller ud af én portion.

Forberedelsestid 90 mins Hævetid 2 hrs Tid i alt 3 timer 30 min. Sværhedsgrad: Begynder Antal personer: 1 Egenskaber:

Ingredienser

Udstyr

Fremgangsmåde

Sådan laver du marcipanbunde

 1. Rul marcipanen ud i en tykkelse på omkring 3 mm på lidt flormelis, så det ikke klistrer fast.

 2. Find en passende udstikker (kan være et glas) stik dine flødebolle bunde ud.

 3. Bag dine bunde i ca. 5 minutter ved 250 grader varmluft.

Sådan laver du flødeboller

 1. Pisk æggehvider og de 15 g sukker til det er skummende (Nemmest i en røremaskine).
 2. Imens varmes glukosesirup, 155g. sukker, vand og pebermynte op i en gryde til en temperatur på 117 grader (Dette er meget vigtigt for at skummet kan holde). Når sukkerlagen har nået temperaturen, så hældes denne i en tynd stråle ned i æggehviderne, mens disse stadig piskes.
 3. Lad skummet piske i ca. 10 minutter - til skummet bliver fast.

  Lav tricket med at vende skålen på hovedet, er skummen stiv, er den klar til at blive til flødeboller.
 4. Hak julestokken fint, da det skal bruges til at pynte flødebollen.

 5. Kom skummet i en sprøjte pose med en mellemstor tyl og sprøjt skummet ud på dine bunde. Pas på med at lave dem for tynde, da skummet vil falde af. Det er bedre at lave dem lidt "tykke", da de er nemmere at dyppe i chokoladen.

  Smag gerne på skummen, hvis du ikke synes, at den smager nok af pebermynte, kan du med fordel putte et par dråber pebermynte i chokoladen, når den er smeltet.
 6. Smelt chokoladen i vandbad eller i mikroovn, Hvid chokolade skal have en temperatur på 29-30 grader (Pas på med ikke at lave det for varmt!), og tilføj bagefter kakaosmøren for at gøre chokoladen tyndere og nemmere at arbejde med. 

  • - Vandbad: I en gryde tilsættes vand, så en skål kan stå på bunden, uden der kommer vand i. Vandes varmes og skålen med chokolade sættes i, når vandet er varm. Det behøver ikke koge, da chokoladen nok skal smelte ved varmt vand.
  • - Mikrobølgeovn: Chokoladen varmes i et glas. Hold øje med chokoladen og rør rundt i massen med 15 sekunders mellemrum indtil chokoladen er smeltet.. Bruger du kakaosmør i knappeform, så kan de med fordel smeltes sammen med chokoladen i mikrobølgeovnen.
  Når chokoladen er smeltet, kan du evt. tilføje et par dårber pebermynte til chokoladen, hvis du ikke synes, at smagen i skummen er kraftig nok.
 7. Kom den smeltede chokolade i et glas eller skål, hvori du har mulighed for at dyppe dine flødeboller (også uden at de rammer bunden). Nu er du klar til at dyppe dine flødeboller i chokoladen i glasset. Vend flødebollen på hovedet og dyp dem i chokoladen. Løft flødebollen op fra chokoladen og hold den med skummet ned ad over chokoladeglasset nogle sekunder, og lad den overskydende chokoladen dryppe af.

 8. Vend flødebollerne rigtigt og stil dem og på en rist eller et stykke bagepapir. Drys med julestok krymmel og lad flødebollerne tørre.

Add a review

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Add a question

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *