Hveder med chokolade
1 portion svarer til 12 stk.
Ingredienser
Fremgangsmåde
-
Lun mælken til stuetemperatur.
-
Mælken kommes i en skål og gæren smuldres heri.
-
Æg, salt, kardemomme og sukker tilføjes og røres godt sammen.
-
Tilføj det bløde smør, smuldre det gerne i eller tilføj det i mindre stykker.
-
Melen tilføjes lidt efter lidt, når du har tilføjet omkring halvdelen, tilsættes chokoladen.
-
Dejen æltes godt og kommes derefter tilbage i skålen, og lad dejen hæve tildækket i en time.
-
Form bollerne og læg dem tæt, så de vokser sig sammen mens de hæver eller når du de bages. Lad bollerne efterhæve tildækket i 1 time.
-
Forvarm i mens ovnen til 180 grader. varmluft eller 200 grader. alm. ovn.
-
Pensel bollerne med mælk og bag dem i 12-15 minutter.