Fastelavnsboller med appelsinsyltetøj og creme
Ingredienser
Vaniljecreme
Appelsinglasur
Pynt og fyld
Fremgangsmåde
Lav bolledejen
-
Lun mælken til stuetemperatur.
-
Hæld mælken i en røreskål og opløs gæren heri.
-
Tilsæt de resterende ingredienser og ælt dejen godt sammen.
Brug evt. en røremaskine. -
Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time, imens kan du lave vaniljecremen
Vaniljecreme
-
Mælken varmes i en gryde til 55-60 grader.
-
Mens piskes æg, sukker, majsstivelse og vaniljesukker godt sammen i en anden skål.
-
Rør nu mælken og æggeblandingen sammen i gryden og vaniljecremen varmes nu op, til den har en tyk konsistens.
Husk at cremen tykner lidt når den bliver kold. -
Stil cremen på køl indtil den skal bruges.
Bolledej fortsættelse
-
Rul dejen ud i en firkant som er ca. 1/2 cm tyk og skær nu firkanter på ca. 12×12 cm.
-
På hver af firkanterne tilføjer du og 1 spsk. syltetøj og 1 spsk. vaniljecreme
-
Hvert hjørne foldes nu ind over fyldet og sørg for af samlingerne er klemt godt sammen, således fyldet ikke løber ud. Vend bollerne med samlingen nedad.
-
Lad fastelavnsbollerne efterhæve tildækket i ca. en halv time.
-
Pensel dem med æg eller mælk og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader alm. ovn i ca. 12 min.
-
Lad dem køle af og lav imens glasuren eller smelt chokoladen.
-
Glasur
Flormelis blandes med saft fra appelsinen og frugtfarve. Glasuren skal være tyk, så pas på med ikke at tiføje for meget appelsinsaft eller frugtfarve. Hvis glasuren bliver for tynd kan du tilføje mere flormelis.