Sprødt durumbrød – uden surdej og bagestål

Gå til opskrift Udskrift opskrift
0 Tilføj til favoritter

Sprødt durumbrød – uden surdej og bagestål

Forberedelsestid 15 mins Tilberedningstid 20 mins Hævetid 4 hrs Tid i alt 4 timer 35 min. Sværhedsgrad: Begynder Antal personer: 1 Egenskaber:

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet.

  2. Tilsæt mel og salt og ælt dejen sammen i skålen. Det er nemmeste med en røremaskine, da dejen er meget våd.

  3. Dæk skålen med et viskestykke og lade den hæve et lunt sted i 1,5 time.

  4. Ælt dejen i 1 minut, og lad den hvile under viskestykket et lunt sted i yderligere 1,5 time.

  5. Når brødet er færdig med at hæve, fordeles dejen i en franskbrødsform beklædte med bagepapir og lad det efterhæve yderligere i 1 time.

    Dejen er meget våd!
  6. Placer en bageplade i ovnen og varm ovnen op til 240 grader alm. ovn. 

  7. Når ovnen er varm, tages bagepladen ud af ovnen og brødet samt bagepapiret tages op af brødformen og sættes på bageplade. brødet bages i ovnen ved 240 gr. alm. ovn i 5 minutter.

  8. Når brødet har bagt i 5 minutter, skrues ovnen ned på 230 gr. og bages i yderligere 1o minutter. Kig herefter til brødet, hvis brødet ikke er sprødt og virker færdigt vendes bagepladen og ovnen skrues ned på 200 gr. 

  9. Nyd dit lune nybagte brød!

Add a review

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Add a question

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *