
Pers: 4 · Arbejdstid: + 1time · Tid i alt: 1 døgn · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- Taco til 4 pers.
- Server med Pico de Gallo, Cornsalsa, guacamole og frisk salat.
Mexikansk pulled pork:
Rub:
Fremgangsmåde
- Start med at lave rubben. Hak hvidløget fint, og i en skål blandes det sammen med de øvrige ingredienser: oregano,, olivenolie, kanel, salt, sukker, peber og limesaft.
- Gnub rubben godt ind i nakkestegen, og lad den stå på køl i minimum 3 timer, men gerne natten over.
- Tænd ovenn på 120 gr.
- Hak løg og jalapeños fint, undgå at få stilken og kernerne fra jalapeño med.
- Med bladet fra en kniv presset hvidløggene flade for at frigøre alle olierne.
- Læg kødet i en stegeso eller i et dybt ildfast fad sammen med hvidløg, finthakkede løg, jalapeño og appelsinjuice.
- Sæt låg på stegensoen eller sølvpapir over det ildfaste fad og stil det i ovnen i 4-5 timer.
- Tag kødet op af fadet eller stegesoen og over i et andet fad.
- Trevl kødet ved at trække kødet fra hinanden med to gafler. Tilføj gerne et par spsk. af stegesaften til det trevlede kød.
- For at give kødet lidt stegeskorpe, steges kødet på en pande med lidt olie lige inden servering
Server i en majs- eller hvedetortilla med Pico de Gallo, Cornsalsa, guacamole og frisk salat.