Karamelsnitter
en portion svarer til ca. 20 stk.
Ingredienser
Bund
Karamel lag
Chokolade lag
Fremgangsmåde
Bund
-
Pisk sukker og smør sammen
-
Tilføj hvedemel og vaniljesukker, og pisk videre
-
Pres dejen ned i en firkantet form (ca. 20x25 cm)
-
Bag bunden til den er gylden i ca. 20 minutter ved 175 grader alm ovn
-
Tag bunden ud af ovnen og lad den afkøle lidt mens de laver karamellaget (Sluk ikke ovnen imens).
Karamel lag
-
Hæld kondenseret mælk, smør, sirup og brun farin i en lille gryde og varm det forsigtigt op til den bobler - OBS. Rør hele tiden i gryden så det ikke brænder på.
-
Lad det boble og tykne i ca. 5 minutter.
-
Tilføj salt og rør rundt.
-
Hæld karamellen ovenpå bunden.
-
Bag kagen yderligere i ca. 10-12 minutter ved 175 grader alm ovn.
-
Lad kagen køle helt af inden chokoladelaget kommer ovenpå.
Chokolade lag:
-
Smelt den mørke chokolade samt smør over et vandbad - Alternativt i mikroovnen.
-
Rør piskefløde heri i og hæld det over kagen.
-
Smelt de 30 g hvid chokolade, lad det køle lidt og hæld det så i lille sprøjtepose.
-
Klip et lille hul i sprøjteposen og lav mønster på kagen
-
Lad det sætte sig og skær herefter kagen ud i små rektangler.