Kanelsnurrer
Ingredienser
Remonce
Fremgangsmåde
-
Smelt smøren i en gryde og tilsæt herefter mælk. Når det er lunkent, hældes det over i en skål.
-
Smuldr gæren i mælk og smøren, og rør rundt.
-
Tilsæt æg, sukker, kardemomme, vaniljepulver og skal, og rør godt rundt.
-
Tilsæt melen lidt af gang, og ælt dejen godt evt. med en røremaskine. Tilføj mel så dejen slipper bordet, men stadig er lidt klistret.
-
Lad dejen hæve i 60 minutter, og rør imens remoncen sammen ved at blande alle ingredienserne.
Det er nemmest, hvis smøren har fået lov at stå ude lidt, så den er blød. Brug eventuelt en håndmixer. -
Når dejen er færdig med at hæve, rulles den ud til en stor firkant.
-
Halvdelen af dejen foldes over den anden del, så vi får en dej øverst,
-
Skær nu dejen ud i 5 cm. strimler.
-
Snor dejen, ved at dreje dejen i begge ender. Herefter vikler du dejen rundt om hinanden et par gange og fører enden op igennem snurren. Du kan vikle dejen rundt om to finger, når du laver snurrene.
-
Lad dem efterhæve i 45 min.
-
Forvarm ovnen på 180 gr. varmluft, og pensel snurrene med vand.
-
Bag snurrene i 15-18 min.