Hjemmelavede pomfritter

Gå til opskrift Udskrift opskrift
0 Tilføj til favoritter
Forberedelsestid 40 mins Hævetid 1 hr Tid i alt 1 time 40 min. Sværhedsgrad: Begynder Antal personer: 4 Bedste sæson: Velegnet hele året Egenskaber:

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Start med at skrubbe kartoflerne. Hvis du ønsker, kan du også skrælle kartoflerne, men det er ikke nødvendigt.

  2. Skær kartoflerne ud i lige store stave/fritter, og kom dem i en skål med koldt vand. Lad kartoflerne ligge i vandet en times tid - men skift vandet et par gange undervejs.

  3. En gryde med vand bringes i kog og kartoflerne koges i 8 minutter. Efterfølgende tages kartoflerne op af vandet og lægges til tørre på et viskestykke.

  4. I en gryde varmes olien op til 160 gr. Steg pomfritterne lidt ad gangen og lad dem stege til de har taget lidt farve. Læg herefter pomfritterne på et stykke bagepapir og lad dem køle lidt af, inden du går videre til næste step.

    Hvis du først skal bruge dem senere, kan du vælge at fryse dem ned nu. Når du tager dem op, skal du bare forsætte med de næste trin herfra.
  5. Varm olien op 180 gr., hvorefter pomfritterne igen steges lidt af gangen indtil de er sprøde og gyldne

  6. Tag pomfritterne op ad gryden og læg dem på et stykke køkkenrulle indtil servering. Drys med salt og evt. ønskede krydderier inden servering.

Add a review

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Add a question

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *