Cottage Pie
Ingredienser
Kødsovs
Kartoffelmos
Topping
Fremgangsmåde
Kødsovs
-
Skær løg og gulerødder i fine tern, hak champignon meget fint og pres hvidløg.
-
Steg grønsagerne i olivenolie ved middel-høj varme indtil de bliver bløde.
-
Tilføj fars og brun kødet.
-
Tilføj herefter oksefond, worcestershire sauce, tomatpuré, timian, rosmarin, lauerbærblad samt salt og peber, og lade det simre i 30-45 minutter. Jævn herefter sovsen til den ønskede konsistens
Imens sovsen simrer kan du med fordel skrælle og koge kartofler.
Kartoffelmos
-
Skræl kartoflerne og kog dem i ca. 20-30 minutter til de er møre.
-
Pres kartoflerne i en kartoffelpresser, og tilføj smør og mælk indtil du opnår den ønskede konsistens, smag til med salt.
Cottage pie
-
I et ildfast fad tilføjes et lag kødsovs i bunden, efterfulgt af et lag kartoffelmos. Top med revet ost.
-
Bag tærten i ovnen ved 200 gr. alm ovn i 30-45 minutter.