Æblesaft
Ingredienser
Fremgangsmåde
-
Vask æblerne, skær dem i både, du behøver ikke at fjerne kernehusene.
-
Vask citronerne, og skræl den gule citronskal af, sørg for ikke at få noget af det hvide med. Gem resten af citronerne.
-
I en stor gryde tilføjes vand, sukker, æbler, citronskal samt saften af citronerne. Tilføj evt. kanalstænger, hvis du ønsker det.
-
Lad massen simre under låg ved svag-middel varme i 15 minutter.
-
Fjern gryden fra varmen og sigt væsken fra massen over en stor skål.
-
Fjern æblerester og sigt gerne væsken igen, gerne gennem et klæde, så den bliver mere klar. Jo flere ganger du sigter den, jo mere klar bliver den.
-
Skjold en flaske, eller rens den med atamon, før saften hældes deri.
-
Lad saftens køle af og opbevar på køl.