Sprødt durumbrød – uden surdej og bagestål
Ingredienser
Fremgangsmåde
-
Opløs gæren i vandet.
-
Tilsæt mel og salt og ælt dejen sammen i skålen. Det er nemmeste med en røremaskine, da dejen er meget våd.
-
Dæk skålen med et viskestykke og lade den hæve et lunt sted i 1,5 time.
-
Ælt dejen i 1 minut, og lad den hvile under viskestykket et lunt sted i yderligere 1,5 time.
-
Når brødet er færdig med at hæve, fordeles dejen i en franskbrødsform beklædte med bagepapir og lad det efterhæve yderligere i 1 time.
Dejen er meget våd! -
Placer en bageplade i ovnen og varm ovnen op til 240 grader alm. ovn.
-
Når ovnen er varm, tages bagepladen ud af ovnen og brødet samt bagepapiret tages op af brødformen og sættes på bageplade. brødet bages i ovnen ved 240 gr. alm. ovn i 5 minutter.
-
Når brødet har bagt i 5 minutter, skrues ovnen ned på 230 gr. og bages i yderligere 1o minutter. Kig herefter til brødet, hvis brødet ikke er sprødt og virker færdigt vendes bagepladen og ovnen skrues ned på 200 gr.
-
Nyd dit lune nybagte brød!
User Reviews
Super god opskrift! Første gang jeg laver brød og det er bare lækkert 🙂
Super god opskrift! Første gang jeg laver brød og det er bare lækkert 🙂