Fastelavnsboller med remonce og creme
Ingredienser
Vaniljecreme
Remonce
Fremgangsmåde
Lav bolledejen
-
Find en gryde frem og lun mælken heri
-
Rør nu smør heri, og når det er smeltet, samt blandingen er kølet lidt af tilsættes gær
-
Bland æg, grahamsmel, vanilje, sukker, salt og kardemomme i dejen
-
Tilsæt lidt efter lidt hvedemel og ælt dejen godt (brug evt. en røremaskine)
-
Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time. Mens dejen hæver kan du lave vaniljecreme og hindbær-remoncen.
Vaniljecreme
-
Mælken varmes i en gryde til 55-60 grader.
-
Mens piskes æg, sukker, majsstivelse og vaniljesukker godt sammen i en anden skål.
-
Rør nu mælken og æggeblandingen sammen i gryden og vaniljecremen varmes nu op, til den har den perfekte tykke konsistens.
Tip: Husk at cremen tykner lidt når den bliver kold.
Hindbær-remonce
-
Start med at koge hindbærrene i ca. 1 min
-
Ælt hernæst sukker og marcipan godt sammen
-
Tilføj smør og de opkogte hindbær
-
Pisk godt sammen (nemmest med en elmixer)
Bolledej fortsættelse
-
Rul dejen ud i en firkant som er ca. 1/2 cm tyk og skær nu firkanter på ca. 12×12 cm.
-
På hver af firkanterne tilføjer du 1 spsk. vaniljecreme og 1 tsk. remonce.
-
Hvert hjørne foldes nu ind over fyldet og sørg for af samlingerne er klemt godt sammen, således fyldet ikke løber ud.
-
Lad fastelavnsbollerne efterhæve tildækket i ca. en halv time.
-
Pensel dem med mælk og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader alm. ovn i ca. 15 min.
-
Lad dem køle af og pynt med glasur.
Bemærkning
Tip: Du kan også fylde fastelavnsbollerne med nutella eller marmelade