Cubano Sandwichbrød med urter
Ingredienser
Fremgangsmåde
-
Opløs gæren i lunken vand.
-
Tilføj sukker, salt og svinefedt, og rør sammen indtil det meste af fedtet er opløst.
-
I en anden skål blandes hvedemel og krydderier, som blandes i dejen lidt af gangen under omrørering indtil det meste af melen er rørt heri.
-
Når det meste af hvedemelet er blandet i dejen, æltes den på bordet til en smidig dej - den må dog gerne klistre lidt.
-
Smør en ren skål med olie og kom dejen heri. Pensl herefter også dejen med olie. Skålen overdækkes med et låg eller husholdingsfilm og stilles til at hæve heri i 60 minutter
Vend dejen halvvejs. -
Når dejen er færdig med at hæve, deles dejen i to lige store dele og rulles ud til rektangler på ca. 30 x 12 cm.
-
Dejen rulles på den længste side til en roulade og presses flad, så den ca. bliver 2 cm i tykkelsen.
-
På en bageplade lægges dejen til at efterhæve tildækket i 1½ time.
-
Tag risten ud af ovnen og varm den op til 200 grader alm. ovn.
Bageristen skal bruges, når brødene skal afkøle. -
På hver brød skæres en rille på langs med en meget skarp kniv, og brødene pensels med vand for at give brødene en sprød overflade.
-
Bag brødene i ovnen 20-25 minutter indtil de er gyldne og sprøde. Lad herefter brødene køle af på risten.
Vend bagepladen halvvejs.
Bemærkning
Lav en lækker sandwich med brødet, en grillet sandwich eller en rigtig cubansk sandwich med lækker smagfuld nakkefilet!