Peberfrugts bolognese
Ingredienser
Fars
Pastaret
Fremgangsmåde
-
Skær enderne af peberfrugterne og fjern kernerne. Pensel peberfrugterne på siden med skinnet med en smule olie og bag dem i toppen af ovnen ved 240 gr. grill indtil skinnet begynder at forkulle. Tag herefter peberfrugterne ud af ovnen og kom dem i en bøtte med låg i ca. 15 min. Her vil dampen gøre det lettere at skrællen af. Imens peberfrugter damper, kan du fortsætte med det næste punkt.
-
Skær løg ud i tynde skiver, hak hvidløg fint og knus stjerneanis i en morter.
-
I en røreskål blandes farsen, rødvinseddike og krydderierne sammen evt. med en håndmixer.
-
Når peberfrugter har lagt i 15 minutter, kan du med en kniv skrabe skindet af peberfugter. Skær herefter peberfrugterne ud i strimler.
-
Varm en smule olivenolie i en dyb pande eller gryde ved medium-høj varme.
-
Tilsæt løgene og krydr med en smule salt. Steg løgene indtil, at de er bløde og tager farve.
-
Tilføj peberfrugterne og steg dem med i et par minutter.
-
Tilføj hvidløg og chili, og steg det indtil hvidløget bliver blødt og begynder at tage farve.
-
Tilføj tomatpasta og bland det sammen med grønsagerne i 2-3 minutter.
-
Sluk for varmen og hæld vodka i og rør rundt. Rør herefter fløden langsomt i, og lad det køle en smule af.
-
Når sovsen er kølet en smule af, blendes den indtil massen er glat.
-
I en højsidet pande varmes en smule olie ved høj varme, og kødet brunes.
-
Når kødet er brunet tilføjet en smule vodka til panden og rør rundt.
-
Tilføj nu sovsen og lad det simre i ca. 15 min. ved lave varme. Imens koges pasta efter anvisningen på pakken. 1-2 minutter før pastaen er færdig, tilføjes pastaen til sovsen sammen med to spsk. vand fra pastaen. Lad pastaen koge færdig i sovsen.
-
Server pastaen med parmasan og pynt evt. med persille.