
Antal: 4 pers · Arbejdstid: 45 min. · Tid i alt: 45 min · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
Kødboller
- 500 g. hakket gris
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk. ingefær
- 1/2 tsk. sesamolie
- Salt og peber
Sovs
- 3 spsk. sesamolie
- 3 spsk vand
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. honning
- 2 spsk. ketchup
- 1 spsk. chiliflager
- 1,5 spsk. risvinseddike
- 1 tsk. majsstivelse
Salat
- 2 stk. Pak Choi
- 1 peberfrugt
- 2 gulerødder
- 100g. sukkerkærter
- 2 foråsløg
- 1 håndfuld koriander
Fremgangsmåde
- Start med at vask grønsager.
- Skær Pak Choi ud som du ønsker, riv gulerødder, skær peberfrugten ud i fine tern, og skær sukkerærter og forårsløg ud i skiver.
- I to serveringensskåle eller dybe tallerkener fordeles grønsagerne.
- Hak hvidløg og ingefær fint, og bland ingredienserne sammen til kødbollerne og rør godt godt, evt. med en elpisker.
- Form kødboller i den ønskede størrelse – Vi lavede kødboller af ca. 25g. og fik 22 styk.
- På en panden steges kødbollerne til de får stegeskorpe ved middelhøj varme. Når kødbollerne har fået stegeskorpe, tages kødbollerne af panden.
- På den samme pande blandes ingredienserne til sovsen sammen og røres godt sammen ved medium varme. Rør rundt af og til indtil sovsen bliver tykkere og smag sovsen til.
- Tilføj kødbollerne, og rør det godt sammen, så sovsen fordeles på kødbollerne,
- Fordel kødbollerne på salaterne og med en ske hældes den resterende sovs fra panden på salaten. Pynt med koriander.