Cookie- og privatlivspolitik
Mad & Lækkerier

@madoglaekkerier.dk

  • Forside
  • Opskrifter
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
    • Drikkevarer
  • Vegetarisk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Vegansk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Andet
    • Om os
    • Rejseguide
    • Cookie- og privatlivspolitik
  • Råvare indeks

Koldhævet pizzadej

Antal: 2 store pizza   ·   Arbejdstid: 10 min   · Tid: 1 døgn Sværhedsgrad: Nem

Hvem elsker ikke pizza? Og de smager bare det bedre, når man laver dejen fra bunden!

Med en koldhævede pizzadej kan du lave dejen dagen før eller om morgnen samme dag, så er det let om aftnen – og det er en ret der er super fint at lave, hvis man skal have et par stykker over og spise.

Det skal du bruge:

  • Gær– du skal kun bruge en klump på størelse med en ært.
  • 3 dl lunket vand
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 dl durum hvedemel
  • ca. 5 dl hvedemel.

Sådan gør du 

  1. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt derefter olie, salt og sukker.
  2. Herefter tilsættes melen, start med de 2 dl. durum hvedemel, og tilsæt derefter hvedemelen lidt af gangen mens dejen æltes – dejen skal være spændstig og ikke klistre.
  3. Smør skålen med lidt olivenolie, kom dejen tilbage i skålen, og stil den på køl

Næste dag

  1. Forvarm ovnen med over/under varme på 250 gr
  2.  Dejen deles i to lige store klumper – eller flere alt efter hvor store du ønsker dine pizzaer skal være
  3. Rul dejen ud, så du får en tynd pizza bund, og put dejen på en bageplade
  4. Put herefter dit ønsket fyld på – vi lavede en kartoffel pizza med mozzarella, og en kartoffelkrydderiblanding fra Søstrene Grene, som bl.a. består af timian, rosmarin og oregano, samt en vegansk grønsagspizza med champignon, rød peberfrugt, rødløg og vegansk revet ost – begge pizza blev smurt med tomatsovs.
  5. Bag pizzaen i den forvarmet ovn i ca. 10-12 minutter.

Velbekomme!

Indlægsnavigation

Spinat-pandekager
Bananpandekager

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

  • Opskrifter339 Post(s)
  • Vegetarisk196 Post(s)
  • Vegansk112 Post(s)
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright © 2021 MADOGLAEKKERIER.DK | Hosted ved Freshcase Support | Cookie- og privatlivspolitik
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med en tredjepart.OkPrivatlivspolitik