
Antal: ca. 20 stk. · Arbejdstid: ca. 40 min. · Tid i alt: ca. 3 timer · Sværhedsgrad: Nem/middel
Ingredienser
Bund:
- 1,5 dl sukker
- 150 g blødt smør
- 3 dl hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
Karamel lag:
- 1 dåse kondenseret mælk
- 100 g smør
- 50 g sirup
- 1 dl brun farin
- Havsalt eller flagesalt
Chokolade lag:
- 20 g hvid chokolade
- 200 g mørk chokolade
- 50 g smør
- 1/2 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Bund:
- Pisk sukker og smør sammen
- Tilføj hvedemel og vaniljesukker, og pisk videre
- Pres dejen ned i en firkantet form (ca. 20×25 cm)
- Bag bunden til den er gylden i ca. 20 minutter ved 175 grader alm ovn
- Tag bunden ud af ovnen og lad den afkøle lidt mens de laver karamellaget (Sluk ikke ovnen imens)
Karamel lag
- Hæld kondenseret mælk, smør, sirup og brun farin i en lille gryde og varm det forsigtigt op til den bobler – OBS. Rør hele tiden i gryden så det ikke brænder på
- Lad det boble og tykne i ca. 5 minutter
- Tilføj salt og rør rundt
- Hæld karamellen overpå bunden
- Bag kagen yderligere i ca. 10-12 minutter ved 175 grader alm ovn
- Lad kagen køle helt af inden chokoladelaget kommer ovenpå
Chokolade lag:
- Smelt den mørke chokolade samt smør over et vandbad – Alternativt i mikroovnen
- Rør piskefløde heri i og hæld det over kagen
- Smelt de 30 g hvid chokolade, lad det køle lidt og hæld det så i lille sprøjtepose.
- Klip et lille hul i sprøjteposen og lav mønster på kagen
- Lad det sætte sig og skær herefter kagen ud i små rektangler