Cookie- og privatlivspolitik
Mad & Lækkerier

@madoglaekkerier.dk

  • Forside
  • Opskrifter
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
    • Drikkevarer
  • Vegetarisk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Vegansk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Andet
    • Om os
    • Rejseguide
    • Cookie- og privatlivspolitik
  • Råvare indeks

Karamelsnitter

Antal: ca. 20 stk. ·  Arbejdstid: ca. 40 min. ·   Tid i alt: ca. 3 timer · Sværhedsgrad: Nem/middel

Ingredienser

Bund:

  • 1,5 dl sukker
  • 150 g blødt smør
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker

Karamel lag:

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 100 g smør
  • 50 g sirup
  • 1 dl brun farin
  • Havsalt eller flagesalt

Chokolade lag:

  • 20 g hvid chokolade
  • 200 g mørk chokolade
  • 50 g smør
  • 1/2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Bund:

  1. Pisk sukker og smør sammen
  2. Tilføj hvedemel og vaniljesukker, og pisk videre
  3. Pres dejen ned i en firkantet form (ca. 20×25 cm)
  4. Bag bunden til den er gylden i ca. 20 minutter ved 175 grader alm ovn
  5. Tag bunden ud af ovnen og lad den afkøle lidt mens de laver karamellaget (Sluk ikke ovnen imens)

Karamel lag

  1. Hæld kondenseret mælk, smør, sirup og brun farin i en lille gryde og varm det forsigtigt op til den bobler – OBS. Rør hele tiden i gryden så det ikke brænder på
  2. Lad det boble og tykne i ca. 5 minutter
  3. Tilføj salt og rør rundt
  4. Hæld karamellen overpå bunden
  5. Bag kagen yderligere i ca. 10-12 minutter ved 175 grader alm ovn
  6. Lad kagen køle helt af inden chokoladelaget kommer ovenpå

Chokolade lag:

  1. Smelt den mørke chokolade samt smør over et vandbad – Alternativt i mikroovnen
  2. Rør piskefløde heri i og hæld det over kagen
  3. Smelt de 30 g hvid chokolade, lad det køle lidt og hæld det så i lille sprøjtepose.
  4. Klip et lille hul i sprøjteposen og lav mønster på kagen
  5. Lad det sætte sig og skær herefter kagen ud i små rektangler

Indlægsnavigation

Kylling bacon tærte
Hjemmelavet salt med smag – den perfekte værtindegave

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Opskrifter295 Post(s)
  • Vegetarisk179 Post(s)
  • Vegansk100 Post(s)
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright © 2021 MADOGLAEKKERIER.DK | Hosted ved Freshcase Support | Cookie- og privatlivspolitik
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med en tredjepart.OkPrivatlivspolitik