
Pers: 2-3 Tid: ca. 30 min Sværhedsgrad: Nem
Dhal er en lækker indisk ret lavet på linser. Det kan nydes med en masse forskellig tilbehør herunder f.eks. raita, naanbrød eller måske med ris? Der er massere af forskellige muligheder kun fantasien sætter grænser!
Opskriften passer til 2-3 Personer uden ris, serveres der til gengæld ris til vil opskriften passe til 4 personer.
Det skal du bruge:
Dhal:
- 1 spsk revet ingefær
- 1 mellemstort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 chili (cayennepeber)
- 1 spsk koriander
- 1 spsk olie
- 1 dl røde linser
- 3 dl grøntsagsboullion
- 1 dåse hakkede/flåede tomater
- 1 spsk mangochutney (kan undlades)
Raita:
- 1/2 agurk
- 1-2 spsk persille
- 1,5 dl neutral yogurt (pssst. du kan også bruge skyr, hvis du vil have en sundere og mere proteinrig raita)
- 1/2 tsk spidskommen
- Salt og peber efter behag
Sådan gør du:
Dhal:
- Hak løg, hvidløg, koriander og chili og skræl samt riv ingefæren.
- Svits ovenstående i en gryde med olie.
- Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsboullion og mangochutney.
- Skyld linserne godt af og tilsæt også dem.
- Lad det koge i ca. 20 min. (Det afhænger meget af hvor lang tid dine linser skal have ifølge pakken, mine skulle have mellem 12 og 24 minutter).
- Hvis alt vandet fordamper, så tilsæt lidt ekstra
- Servér med naanbrød og evt. ris
Raita:
- Riv agurken og knug det værste af vandet fra.
- Hak persille.
- Bland agurk, persille, spidskommen og yoghurt sammen og smag til med salt og peber.
Velbekomme!