Cookie- og privatlivspolitik
Mad & Lækkerier

@madoglaekkerier.dk

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Salater & tilbehør
    • Spreads, pålæg & andet tilbehør
    • Bagværk
    • Smoothies, Juices & andre drikkevarer
    • Lækkerier
  • Vegetarisk
    • Vegetarisk om morgnen
    • Vegetarisk til frokost
    • Vegetarisk til aften
    • Vegetariske salater & tilbehør
    • Vegetariske spreads, pålæg & andet tilbehør
    • Vegetarisk bagværk
    • Vegetariske lækkerier
  • Vegansk
    • Vegansk om morgnen
    • Vegansk til frokost
    • Veganske til aften
    • Veganske salter & tilbehør
    • Vegansk bagværk
    • Veganske spreads, pålæg & andet tilbehør
    • Veganske lækkerier
  • Inspiration
    • Højtider og helligdage
    • Vegetariske og veganske højtider og helligdage
    • Gæstemiddag
    • Rejseguide
  • Råvare indeks
  • Om os
    • Cookie- og privatlivspolitik
Aftensmad, Chili, Flåede tomater, Hakkede tomater, Hvidløg, Ingefær, Koriander, Linser, Løg, Opskrifter, Vegansk, Vegansk til aften, Vegetarisk, Vegetarisk til aften

Dhal med Raita

Pers: 2-3 Tid: ca. 30 min Sværhedsgrad: Nem

Dhal er en lækker indisk ret lavet på linser. Det kan nydes med en masse forskellig tilbehør herunder f.eks. raita, naanbrød eller måske med ris? Der er massere af forskellige muligheder kun fantasien sætter grænser!

Opskriften passer til 2-3 Personer uden ris, serveres der til gengæld ris til vil opskriften passe til 4 personer.

Det skal du bruge: 

Dhal: 

  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 mellemstort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 chili (cayennepeber)
  • 1 spsk koriander
  • 1 spsk olie
  • 1 dl røde linser
  • 3 dl grøntsagsboullion
  • 1 dåse hakkede/flåede tomater
  • 1 spsk mangochutney (kan undlades)

Raita:

  • 1/2 agurk
  • 1-2 spsk persille
  • 1,5 dl neutral yogurt (pssst. du kan også bruge skyr, hvis du vil have en sundere og mere proteinrig raita)
  • 1/2 tsk spidskommen
  • Salt og peber efter behag

Sådan gør du:

Dhal:

  1. Hak løg, hvidløg, koriander og chili og skræl samt riv ingefæren.
  2. Svits ovenstående i en gryde med olie.
  3. Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsboullion og mangochutney.
  4. Skyld linserne godt af og tilsæt også dem.
  5. Lad det koge i ca. 20 min. (Det afhænger meget af hvor lang tid dine linser skal have ifølge pakken, mine skulle have mellem 12 og 24 minutter).
  6. Hvis alt vandet fordamper, så tilsæt lidt ekstra
  7. Servér med naanbrød og evt. ris

Raita:

  1. Riv agurken og knug det værste af vandet fra.
  2. Hak persille.
  3. Bland agurk, persille, spidskommen og yoghurt sammen og smag til med salt og peber.

Velbekomme!

Indlægsnavigation

Tarteletter
Pasta med gulerodsauce

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære Opskrifter

  • AftensmadAppetizerBaconOpskrifterPurløgSkinke

    Kanapé – Mini toast med skinke-bacon fyld

  • AftensmadBroccoliChampignonCherrytomaterFlødeHvidløgLøgMælkOpskrifterParmasanRevet mozzarellaSquashVegetariskVegetarisk til aften

    Nem pastaret m. grønsager og osteflødesovs

  • AubergineFrokostLøgNellikerOpskrifterSennepSirupSpreads, pålæg & andet tilbehørVeganer til højtiderVeganskVegansk frokostVegansk julVegansk påskeVegetar til højtiderVegetariskVegetarisk JulVegetarisk PåskeVegetarisk til frokostVegetariske spreads, pålæg & andet tilbehør

    Karrymarinerede Auberginer – Vegansk Karry”sild”

  • BlåbærChiafrøCitronHavregrynMælkMorgenmadOpskrifterPlantemælkSirupVaniljesukkerVeganskVegansk om morgnenVegetariskVegetarisk om morgnen

    Chia-havregrød

  • BagværkChiafrøFuldkornshvedemelGærHavregrynHonningHvedemelMorgenmadOpskrifterSirupVegansk bagværkVegansk om morgnenVegetarisk bagværkVegetarisk om morgnen

    De bedste koldhævede boller – og super nemme at lave

  • Opskrifter267 Post(s)
  • mail
  • instagram
  • facebook
  • youtube
  • pinterest
  • Vegetarisk159 Post(s)
  • Vegansk95 Post(s)
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright © 2020 MADOGLAEKKERIER.DK | Hosted ved Freshcase Support | Cookie- og privatlivspolitik
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med en tredjepart.OkPrivatlivspolitik