
Antal: 8 stk · Arbejdstid: 15 min. · Tid i alt: 15 min · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 50g gær
- 40g becel eller blødt smør
- 3 dl. Mælk
- 1 æg + 1 æg til pensling
- 2 spsk. sukker
- 1/2 tsk salt.
- 400g mel
- Sesamfrø til pynt
Fremgangsmåde
- Lun mælken til og opløs gæren heri.
- Tilsæt becel/smør, mælk, æg, sukker og salt og rør godt rundt.
- Tilsæt nu melen lidt efter lidt og ælt dejen godt til den er ensartet og smidig, brug gerne en røremaskine.
- Lad dejen hæve tildækket og lunt i 30 minutter.
- Del dejen i 8 lige store dele og form bollerne, og fordel dem på en bageplade.
- Et æg og lidt mælk blandes sammen i en skål, og bollerne pensels med massen. Drys herefter sesamfrø på bollerne.
- Lad bollerne efterhæve tildækket og lunt i yderligere 30 minutter, til at de cirka er dobbelt størrelse. Tag gerne en dyb bagelade, som vendes omvendt oven på bagepladen med burgerbollerne.
- Varm oven på 220 gr. alm ovn og bag bollerne i ca. 10 minutter.