
Antal: 30 stk. · Arbejdstid: 1,5 time · Tid i alt: 2,5 time · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 7 dl hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
- 200 g. smør
- 2 dl sukker
- 1 æg
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1 spsk. Mælk
Pynt:
- Tyk glasur
- Kakao eller farvestof
Fremgangsmåde
- I en skål blandes hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt.
- I en anden røreskål piskes smør og sukker til en luftigmasse.
- Tilføj æg og mælk til smør og sukkerblanding, og pisk det sammen.
- Tilføj herefter hvedemelsblandingen og pisk/ælt massen til den er sammenhængende og glat.
- Sæt dejen på køl i en time.
- Del dejen i to dele og sæt den ene del tilbage på køl. Dejen er nemmere at arbejde med, når den er kold.
- Rul dejen ud til den er ca. 0,5 cm tyk
- Brug udstikkere eller skær småkagerne ud i ønsket størrelse.
- Gentag punkt 7 og 8 indtil der ikke er mere dej.
- Bag småkagerne 10 minutter i en forvarmet ovn på 180 gr. alm ovn.
- Lad småkagerne køle af på en rist
- Når småkagerne er kølet af blandes en tyk glasur, hvor der evt. tilføjes enten farvestof eller kakao, som lægges på småkagerne.
- Ønsker du at lave småkager med frysetørret jordbær eller krymmel skal det drysses på mens glasuren ikke er tør.
- Ønsker du at lave amerikanske fodboldsmåkager skal det første lag glasur være helt tør, før du påfører de hvide steger. Jeg brugte en sprøjteposer med en tynd tyl, men du kan også bruge en frysepose med et lille hul eller “male” det på, ved at dyppe et madspyd eller lignende i glasuren.