Taco Carnitas – Tacos med mexicansk pulled pork
Ingredienser
Mexikansk pulled pork
Rub
Fremgangsmåde
-
Start med at lave rubben ved at hakke hvidløget fint og bland det sammen med de øvrige ingredienser: oregano, olivenolie, kanel, salt, sukker, peber og limesaft.
-
Gnub rubben godt ind i nakkestegen og lad den stå på køl i minimum 3 timer, men gerne natten over.
-
Tænd oven på 120 gr.
-
Hak løg og jalapeños fint.
Undgå at få stilken og kernerne med. -
Med bladet på en kniv presset hvidløgene flade for at frigøre alle olierne.
-
Læg kødet i en stegeso eller i et dybt ildfast fad sammen med hvidløg, finthakkede løg, jalapeño og appelsinjuice.
-
Sæt låg på stegensoen eller sølvpapir over det ildfaste fad og stil det i ovnen i 4-5 timer.
-
Tag kødet op fra fadet eller stegesoen og put det over i et andet fad.
-
Trevl kødet ved at trække kødet fra hinanden med to gafler. Tilføj gerne et par spsk. af stegesaften til det trevlede kød.
-
For at give kødet lidt stegeskorpe, steges kødet på en pande med lidt olie lige inden servering
-
Server i en majs- eller hvedetortilla med Pico de Gallo, cornsalsa, guacamole og frisk salat.