Salt med smag altid lækkert, og så er det også en god værtindegave! De er desværre ikke helt billige, men heldigvis kan man lave det selv! I denne opskrift finder du forskellige varianter, så du kan finde lige den, du vil have.
Salt med basilikum, oregano og timian
Det skal du bruge:
- 200 g groft salt
- 1 håndfuld basilikum
- 1 håndfuld oreganostilke
- 1 håndfuld timianstilke
Sådan gør du:
- Vask krydderurterne
- Fjern krydderurteblandene fra stilkene
- Salt og alle kryderurterne blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
- Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
- Salten bages/tørres ved 50 grader i 2-3 timer – sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.
Salt med basilikum
Det skal du bruge:
- 200 g groft salt
- 2 håndfulde basilikum
Sådan gør du:
- Salt og basilikum blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
- Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
- Salten bages/tørres ved 50 grader i 2-3 timer – sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.
Salt med persille og hvidløg
Sådan gør du:
Sådan gør du
- Vask persillen
- Fjern skralden fra hvidløgsfedene.
- Salt, persille og hvidløg blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
- Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
- Salten bages/tørres ved 50 grader i 2-3 timer – sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.
Hvidløgssalt
Sådan gør du:
- 200 g grov salt
- 1 hel hvidløg
Sådan gør du:
- Salt og hvidløg blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
- Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
- Salten bages/tørres ved 50 grader i 3-4 timer – sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.
Ramsløgssalt
Det skal du bruge:
- 200 g grov salt
- 25 g ramsløg
Sådan gør du:
- Salt og ramsløg blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
- Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
- Salten bages/tørres ved 50 grader i 2-3 timer – sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.
Rødvinssalt
Det skal du bruge:
- 2 dl rødvin
- 250 g groftsalt
Sådan gør du:
- Kom rødvinen i en lille gryde/kasserolle og kog den ind ved middel/høj varme til den er helt tyktflydende (tager ca. 10-15 min)
- Bland hernæst den reducerede rødvin sammen med salten
- Bred salten ud på en bageplade med bagepapir og tør det i ovnene ved 50 grader i 3-4 timer afhængig af hvor tyktflydende din rødvin har været.
Tip: Sørg for at røre i salten indeni ovnen således alt salt tørre.
Hjemmelavet salt med smag – den perfekte værtindegave
Nedenunder finder du en grundopskrift på salt med krydderurter!
Ingredienser
Fremgangsmåde
-
Salt og krydderurter blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
-
Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag.
-
Salten bages/tørres ved 50 grader i 2-3 timer - sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.