Hjemmelavet salt med smag – den perfekte værtindegave

Gå til opskrift Udskrift opskrift
0 Tilføj til favoritter

Salt med smag altid lækkert, og så er det også en god værtindegave! De er desværre ikke helt billige, men heldigvis kan man lave det selv! I denne opskrift finder du forskellige varianter, så du kan finde lige den, du vil have.

Salt med basilikum, oregano og timian

Det skal du bruge:

Sådan gør du:

  1. Vask krydderurterne
  2. Fjern krydderurteblandene fra stilkene
  3. Salt og alle kryderurterne blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
  4. Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
  5. Salten bages/tørres ved 50 grader i 2-3 timer – sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.

Salt med basilikum

Det skal du bruge:

Sådan gør du:

  1. Salt og basilikum blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
  2. Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
  3. Salten bages/tørres ved 50 grader i 2-3 timer – sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.

Salt med persille og hvidløg

Sådan gør du:

Sådan gør du

  1. Vask persillen
  2. Fjern skralden fra hvidløgsfedene.
  3. Salt, persille og hvidløg blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
  4. Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
  5. Salten bages/tørres ved 50 grader i 2-3 timer – sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.

Hvidløgssalt

Sådan gør du:

Sådan gør du:

  1. Salt og hvidløg blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har. 
  2. Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
  3. Salten bages/tørres ved 50 grader i 3-4 timer – sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.

Ramsløgssalt

Det skal du bruge:

  • 200 g grov salt
  • 25 g ramsløg

Sådan gør du:

  1. Salt og ramsløg blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
  2. Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
  3. Salten bages/tørres ved 50 grader i 2-3 timer – sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.

Rødvinssalt

Det skal du bruge:

  • 2 dl rødvin
  • 250 g groftsalt

Sådan gør du:

  1. Kom rødvinen i en lille gryde/kasserolle og kog den ind ved middel/høj varme til den er helt tyktflydende (tager ca. 10-15 min)
  2. Bland hernæst den reducerede rødvin sammen med salten
  3. Bred salten ud på en bageplade med bagepapir og tør det i ovnene ved 50 grader i 3-4 timer afhængig af hvor tyktflydende din rødvin har været.

Tip: Sørg for at røre i salten indeni ovnen således alt salt tørre.

Hjemmelavet salt med smag – den perfekte værtindegave

Nedenunder finder du en grundopskrift på salt med krydderurter!

Forberedelsestid 5 mins Tilberedningstid 3 hrs Tid i alt 3 timer 5 min. Sværhedsgrad: Begynder Antal personer: 1 Bedste sæson: Velegnet hele året

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Salt og krydderurter blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.

  2. Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag.

  3. Salten bages/tørres ved 50 grader i 2-3 timer - sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.

Add a review

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Add a question

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *