Hjemmelavet chili cheese bagels
Ingredienser
Udstyr
Fremgangsmåde
-
Opløs gær i vandet og tilsæt herefter sukker og olivenolie.
-
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt til dejen er smidig og glat.
-
Ælt 100g revet cheddar, 1 tsk salt og 1 tsk. chiliflager godt ind i dejen.
-
Del dejen i 9 lige store dele, og form dem til boller.
-
På køkkenbordet drysses mel, og lad bollerne hæve i overdækket af et fugtigt viskestykke i 60 minutter.
-
Forvarm ovnen på 200 grader alm. ovn, og bring en stor gryde med vand i kog. Klargør samtidig en bageplade med bagepapir.
-
Med fingerne prikkes et hul i midten af de formede boller. Hullet udvides til, at dine bagels har den ønsket størrelse.
-
Når vandet bulderkoger, lægges tre bagels i vandet ad gangen. Lad bagels koge i vandet i ca. 30 sekunder, før du vender dem og lad dem koge i yderligere 30 sek. Tag dine bagels op af vandet og læg dem på bagepladen med bagepapir. Du kan med fordel bruge en hul ske.
-
Pensl dine bagels med æg og drys cheddar og chili på toppen.
-
Bag bagels i 25 minutter, vend bagepladen undervejs.