Brioche burgerboller
Ingredienser
Fremgangsmåde
-
Lun mælken, og tilføj den til en skål.
-
Rør gæren ud i mælken
-
Tilføj æg, sirup, salt og kardemomme
-
Skær den stuetemperaturet smør ud i mindre tern og tilføj dem, og rør det godt sammen
-
Tilføj nu durum hvedemel og dernæst den almindelige hvedemel lidt efter lidt.
-
Ælt dejen til den blød og smidig
-
Lad dejen hæve overdækket i 2 timer.
-
Form nu 9 boller, og læg dem på en bageplade, og lad dem hæve overdækket yderligere 1 time.
-
Forvarm ovnen på 180 gr. varmluft
-
Pensel bollerne med æg, mælk eller vand, og bag dem i ovnen i 12-14 min.
Du kan også vælge at bage dem ved damp. Her behøver du ikke pensle bollerne før. Lad bollerne bage 5 minutter ved damp og 8-10 minutter ved alm. varmluft ovn.