Birria tacos
Disse lækre tacos tager en del tid at forbedre, men du kan sagtens lave kødet dagen før eller fryse det ned, indtil du skal bruge det.

Ingredienser
Birria-sauce
Kød
Tilbehør
Fremgangsmåde
Birria-sauce
-
Start med at klargøre chilierne ved at fjerne toppen og kernerne.
-
Skær løg ud i fine tern og hak hvidløg fint.
-
Skær tomaterne ud i mindre stykker.
-
I en lille skål tilføjes alle de tørrede krydderier.
-
I en stor gryde ristes chillierne ved medium varme i 2-3 minutter i olie.
-
Tilsæt nu løg, hvidløg og alle de tørrede krydderier i gryden, og rist yderligere i 2-3 minutter ved medium varme.
-
Herefter tilsættes tomaterne, tomatpure, fond og æbleeddike, som skal stå og simre i 15-20 minutter til tomaterne er møre.
-
Fjern laurbærbladene fra gryden og blend sovsen til den er helt glat.
-
Pres væsken gennem en sigte så den bliver helt glat. Kom herefter sovsen tilbage i en stor gryde, og smag til med salt.
Kød
-
Start med at pudse nakkefilen af for det værste fedt.
-
Skær nakkefilen ud i store stykker – omkring 8 lige store stykker.
-
Krydr kødet grundigt med salt og peber på alle sider.
-
Brun kødet af på en pande ved hård varme på hver side.
-
Kom kødet i sovsen, og tilføj vand til kødet er dækket. Lad det stå og småsimre i 4-5 timer til kødet er mørt.
-
Tag kødet op af sovsen og læg det i et fad, og træk kødet fra hinanden.
Tilbehør
-
Skær løgene i små tern og bland det med finthakket koriander.
-
Skær limene i både.
Servering
-
Dyp en blød taco i sovsen, kom kødet heri og fold den på midten. Gentag dette med de andre tacos og steg dem på en pande ved middelhøj varme.
-
Server dine tacos med løg/koriander blandingen, lime samt en lille skål med sovs.
Bemærkning
Du kan sagtens fryse kødet ned, men husk at fryse rigeligt af sovsen med - så bliver kødet ligeså lækkert, når det skal servere det igen.