Bao – dampede boller
En portion svarer til ca. 8 stk.
Ingredienser
Udstyr
Fremgangsmåde
-
Gæren røres ud i vandet.
-
Tilsæt smeltet smør, sukker og salt og rør godt.
-
Tilføj nu hvedemel lidt efter lidt og rør godt til dejen er glat.
-
Lad dejen hæve tildækket i 1,5 time (alternativt brug 1/4 gær og lad dejen hæve natten over).
-
Del dejen i 8 stykker.
-
Rul stykkerne til runde flade boller.
-
Pensl de flade boller med olie og fold dem halvt over (med den olierede side mod midten),
-
Lad bollerne hæve tildækket i ca. 30 minutter.
-
Lav din asiatiske dampkoger/sigte klar - Kom bagepapir i bunde, hvori du har prikket en masse små huller.
-
Sæt din dampkoger (eller sigte med låg på) over en gryde med kogende vand.
-
Kom dine boller herpå og damp dem i 20-25 minutter.
Bemærkning
Tip: Kan nydes med en masse lækre grøntsager og kød, som f.eks. peberfrugt, avokado, agurk, gulerødder, koriander, kylling og meget andet.