
Antal: 4 personer · Tid: ca 30 min · Sværhedsgrad: Nem
Chana Masala betyder mere eller mindre mix-krydderede-kikærter, og er kendt fra der indiske køkken.
Men ikke mindst er det en super lækker og nem vegansk ret – og når man først har købt ind til den en gang, og har alle krydderierne, der det ikke meget man skal du og have fat i næste gang, man laver retten.
Det skal du bruge:
- Ris til 4 personer
- 2 dåser kikærter – ca. 800 gram.
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk revet ingefær
- 1-2 chilier ( Cayennepeber)
- 2 tsk. koriander
- 2 tsk. spidskommen
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 tsk. graham masala
- 1 grønssagsbouillion
- 2 dl vand
- 100 ml tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomater
- evt. en lille dåse kokosmælk – ca 165 ml.
- Salt
Sådan gør du:
- Snit løgene i tern, riv ingefæren, så du har en spiseskefuld, og slår chilien ud i mindre stykker, og gør hvidløgene klar til at blive presset.
- Steg løgene i en gryde på medium varme ca. 3-4 min.
- Tilsæt herefter ingefæren, chilien og hvidløgene.
- Tilsæt herefter alle krydderierne og svits det på panden.
- Tilsæt derefter vandet, tomatpasta, hakkede tomater og kokosmælk og lad det koge op. Kokosmælk er ikke nødvendigt, men vi tænkte det ville gøre retten lidt ekstra lækker og cremet.
- Tilsidst tilføjes kikærterne – hvis du bruger dem på dåse, så husk at skylle dem – Lad nu retten simre i 15 minutter
Mens retten simre, så kog den ønskede mængde ris efter anvisningen på pakken.
Velbekomme!