Birria tacos

Gå til opskrift Udskrift opskrift
0 Tilføj til favoritter

Birria tacos

Disse lækre tacos tager en del tid at forbedre, men du kan sagtens lave kødet dagen før eller fryse det ned, indtil du skal bruge det.

Forberedelsestid 1 hr Tilberedningstid 5 hrs Tid i alt 6 timer Sværhedsgrad: Begynder Antal personer: 8 Bedste sæson: Velegnet hele året Egenskaber:

Ingredienser

Birria-sauce

Kød

Tilbehør

Fremgangsmåde

Birria-sauce

  1. Start med at klargøre chilierne ved at fjerne toppen og kernerne.

  2. Skær løg ud i fine tern og hak hvidløg fint.

  3. Skær tomaterne ud i mindre stykker.

  4. I en lille skål tilføjes alle de tørrede krydderier.

  5. I en stor gryde ristes chillierne ved medium varme i 2-3 minutter i olie.

  6. Tilsæt nu løg, hvidløg og alle de tørrede krydderier i gryden, og rist yderligere i 2-3 minutter ved medium varme.

  7. Herefter tilsættes tomaterne, tomatpure, fond og æbleeddike, som skal stå og simre i 15-20 minutter til tomaterne er møre.

  8. Fjern laurbærbladene fra gryden og blend sovsen til den er helt glat.

  9. Pres væsken gennem en sigte så den bliver helt glat. Kom herefter sovsen tilbage i en stor gryde, og smag til med salt.

Kød

  1. Start med at pudse nakkefilen af for det værste fedt.

  2. Skær nakkefilen ud i store stykker – omkring 8 lige store stykker.

  3. Krydr kødet grundigt med salt og peber på alle sider.

  4. Brun kødet af på en pande ved hård varme på hver side.

  5. Kom kødet i sovsen, og tilføj vand til kødet er dækket. Lad det stå og småsimre i 4-5 timer til kødet er mørt.

  6. Tag kødet op af sovsen og læg det i et fad, og træk kødet fra hinanden.

Tilbehør

  1. Skær løgene i små tern og bland det med finthakket koriander.

  2. Skær limene i både.

Servering

  1. Dyp en blød taco i sovsen, kom kødet heri og fold den på midten. Gentag dette med de andre tacos og steg dem på en pande ved middelhøj varme.

  2. Server dine tacos med løg/koriander blandingen, lime samt en lille skål med sovs.

Bemærkning

Du kan sagtens fryse kødet ned, men husk at fryse rigeligt af sovsen med - så bliver kødet ligeså lækkert, når det skal servere det igen.

Søgeord: Taco, pulled pork
Gem i
Add a review

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Add a question

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *