Smørrebrød m. hakkebøf, spejlæg og hjemmelavede ristede løg
Ingredienser
Fremgangsmåde
-
Form oksekødet til en rund kugle og hak den med en kniv, indtil du har en flad rund bøf. Kom herefter salt og peber på begge sider af bøffen.
-
Skyld salatblandene, skær løget i ringe og de syltede rødbeder i mindre tern. De syltede rødbeder serveres i en lille skål for sig.
-
På en pande med smør steges løgene til de er bløde og gyldne ved lav varme. Imens smøres rugbrødet med smør og salatblandede lægges ovenpå.
-
Tag løgene af panden og tilføj mere smør. Skru varmen op på høj varme og brun bøfferne i ca. 1 minut på begge sider.
-
Sku herefter varmen ned på middel varme og steg bøffen i ca. 5 minutter på hver side. Når bøffen er færdig tages den af varmen og holdes varm, ved at pakke den ind i et stykke sølvpapir.
-
Varmen på panden skues ned på lav varme og ægget slåes ud. Steg ægget til at hviden er stivnet.
-
Saml nu resten af dit smørrebrød - oven på salaten lægges bøffen, herefter speglægget, de bløde løg og pynt med kapers. Server med rødebeder, Velbekomme.