Rødvinsbraiserede svinekæber

Gå til opskrift Udskrift opskrift
0 Tilføj til favoritter
Tilberedningstid 45 mins Hævetid 3 hrs Tid i alt 3 timer 45 min. Sværhedsgrad: Begynder Antal personer: 4 Bedste sæson: Vinter

Ingredienser

Udstyr

Fremgangsmåde

  1. Retten kan laves enten i ovnen eller på komfuret. Hvis du ønsker at lave det i ovnen, skal du starte med at forvarme ovnen på 140 gr. alm ovn., og bruge en gryde, som kan tåle at komme i ovnen, evt. støbejernsgryde.

  2. Afpuds svinekæberne og gnid dem med salt.

  3. Rengør grøntsager og skær grønsagerne ud. Du kan enten skære dem i store stykker, så grønsagerne ikke koges væk, eller du kan skære dem i små stykker, så de koges væk.

  4. Forbered krydderier, pluk timian af stilken, og hak det fint. Laurbærbladene puttes i hele, og fiskes op ved servering,

  5. Svits bacon i gryden til det er gyldent. Fjern herefter bacon fra panden, og stil det til side indtil senere.

  6. Tilsæt en klat smør i gryden og brun svinekæberne.

  7. Tilsæt herefter krydderurterne og grøntsagerne til de er brunet

  8. Tilsæt nu bacon og rødvin.

  9. Hvis du ønsker at sovsen skal være tykkere

  10. Læg låg på og stil enten gryden i ovnen eller lad det simre over blusset. Kæberne skal simre i 3 timer, eller til svinekæberne er møre.

  11. Når svinekæberne er møre, er de klar til servering. Du kan vælge at jævne sovsen og tilføje sovsekulør for at give den en mørkere farve. Til at jævne sovsen kan du jævne med mel - i et glas puttes 1 del mel og 2 dele vand, rør melen i blandingen godt ud, og undgå klumper så vidt muligt. Få sovsen op og koge og tilføj mel-blandingen lidt ad gangen. Det er vigtig at sovsen koger, når du tilføjer blanding. Lad det koge lidt, før du tilsætter mere, og fortsæt denne proces, til at du er tilfreds med tykkelsen.

Bemærkning

Kan serveres med kartoffelmos, rødbeder og franske kartofler

Gem i
Add a review

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Add a question

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *