Juleburger
Kødet i denne burger er lavet på vores ølgløgg. Derfor kan du med fordel lave vores ølgløgg og nyde den med familie eller venner, før du bruger resterne til kødet i denne opskrift.
Ingredienser
Kød
Juleslaw
Fremgangsmåde
Kød
-
Start med at lave ølgløgg
Vask og skær appelsinen i skiver. Hæld øl, appelsinjuice, kanelstænger, stjerneanis, nelliker, brun farin og appelsin i en gryde, og varm det på middel varme, indtil det damper – lad det ikke koge.
-
Sådan laver du kødet
Skær kødet i passende tern og brun dem på panden ved middel høj varme så det får en stegeskorpe.
-
Tilføj det brunede kød til ølgløggen og lad det simre i 3-4 timer.
-
Hæld væsken fra kødet og trak kødet fra hinanden med to gafler.
Vinter coleslaw
-
Start med at vaske grønsagerne og snit grønkål i mindre stykker, skær agurken i tern og forårsløgene i skiver. Bland det sammen i en skål.
-
Bland dressingen ved at blande de øvrige ingredienser og bland dressingen sammen med kål, agurk og forårsløg (evt. rødløg eller granatæblekerner).
Saml burgeren
-
Varm bollerne, og smør den ene side med mayo og den anden side med sennep.
-
På underbollen tilføjes grønkåls coleslaw, efterfulgt af kødet, rødkål og gammeldags flæskesvær. Luk burgeren og server.