Gingerbread muffins
én portion giver 15 muffins.
Ingredienser
Muffins
Frosting
Fremgangsmåde
Muffins
-
Forvarm ovnen til 200 gr.
-
I en røreskål moses bananen sammen med ægget, indtil der kun er små klumper tilbage.
-
Rør herefter vanilje aroma, appelsinskal, krydderier og salt i.
-
Tilsæt olie, sirup og mælk under omrøring til alt er mikset godt sammen.
-
Rør sukker i dejen efterfulgt af bagepulver og natron. Tilsæt til sidst hvedemel og rør rundt indtil melet er fordel i massen.
-
Fordel dejen i muffinsformene, således dejen fylder 3/4 af formen.
-
Bag dine muffins i 10 minutter ved 200 gr. Sku herefter temperaturen ned til 180 gr. og vend bagepladen rundt, og bag i yderligere 7-9 minutter. Tag kagerne ud af ovnen og lade dem køle helt af.
Tjek om dine muffins er færdige ved at stikke en stegenål ned i kagen, og når dejen ikke hænger i, er kagerne færdige. Forsting laves først, når kagen er kølet helt af. Ønsker du at lave frosting, skal du tage smøren ud af køleskabet i god tid.
Frosting
-
Pisk blødt smør til en luftig masse.
-
Tilsæt flormelis, vaniljesukker og mælk og rør smørcremen god sammen.
-
Pynt dine muffins med smørcremen, du kan enten bruge en dejskraber, kniv eller sprøjtepose. Pynt evt. dine gingerbread muffins med juledekorationer eller andet krymmel (Vi pyntede med peberkagefigurer frø Tørsleffs).