Burgerboller med sesam
Ingredienser
Fremgangsmåde
-
Lun mælken til og opløs gæren heri.
-
Tilsæt smør, mælk, æg, sukker og salt og rør godt rundt.
-
Tilsæt nu hvedemelen lidt efter lidt og ælt dejen godt til den er ensartet og smidig, brug gerne en røremaskine.
-
Lad dejen hæve tildækket og lunt i 30 minutter.
-
Del dejen i 8 lige store dele og form bollerne, og fordel dem på en bageplade.
-
Et æg og lidt mælk blandes sammen i en skål, og bollerne pensels med massen. Drys herefter sesamfrø på bollerne.
-
Lad bollerne efterhæve tildækket og lunt i yderligere 30 minutter, til at de cirka er dobbelt størrelse. Tag gerne en dyb bagelade, som vendes omvendt oven på bagepladen med burgerbollerne.
-
Varm oven på 220 gr. alm ovn og bag bollerne i ca. 10 minutter.