
Antal: 2-3 personer Tid: ca 30-45 min Sværhedsgrad: Nem
Hvem elsker ikke Risotto? Især når det er med massere af grønt! – denne er med champignon, gulerødder, squash og tomater
Det skal du bruge:
- Risottoris (mængde som anvist på pakken)
- 1,5 dl hvidvin – kan udelades
- 2 stk grønsagsbouillon terninger
- 1 fed hvidløg
- 1 løg
- 200 g tomater
- 200 g champignon
- 1/2 squash
- 1-2 gulerødder
- 1 l. vand
- en lille håndfuld revet mozzarella – kan udelades
Sådan gør du:
- Kog en liter vand med grønsagsbouillon terningerne i.
- Svits kort risene i en gryde med løg og hvidløg og tilsæt herefter hvidvinen.
- Vandet tilsættes lidt efter lidt til gryden med risene, vent med at tilføje mere vand, til risene har suget vandet til sig. Forsæt med dette, til risene klister og ikke knaser
- Når risene er ved at få en blød konsistens tilsættes grønsagerne. Kom gerne champignonerne i før det andet, da der godt kan tåle lidt længere tid.
- Smag til med salt og peber – mangler den mere smag, så prøv at krydre den med noget timian, koriander eller basilikum – især hvis du udelader hvidvinen.
- Som det sidste tilføjes osten, for at give retten den sidste cremet finish
Bon appétit!
OBS: Hvis du ønsker en mere budgetvenlig, kan man erstatte risottorisene med grødris, som giver et meget lignende resultat.