Pasta aglio e olio
Ingredienser
Eventuelle ingredienser
Fremgangsmåde
-
Bring en stor gryde med vand i kog, når vandet koger tilføjes lidt salt.
-
Imens vandet koger op, forbedres persille og hvidløg. Stilkene skæres fra persillen, og skæres meget fint, dernæst hakkes resten af persillen og hvidløg fint.
-
Tilføj pastaen til til gryden og kog det 30 sek. til 1. min mindre end anvist på pakken.
-
Imens pastaen koger, skrues panden op på lav til medium varme, og når den begynder at blive varm tilføjes olivenolie, persillestilke og hvidløg, som nænsomt blandes sammen. Lad det simre i 3-4 minutter, hvorefter du tilføjer en skefuld pastavand til panden.
-
Når pastaen er færdig med at koge, tilføjes den til gryden gerne med en tang eller pincet, så der kommer lidt pastavand med på panden.
-
Bland pasten godt med olien, og drys herefter persille på, og bland det med pastaen.
-
Øg temperaturen på komfuret til høj varme, mens du rører i pasten i ca. et minut.
-
Din pasta aglio e olie er klar til servering! Server med friskværnet peber og evt. med parmesan, chilifager og et lækkert ciabattabrød.