Udskriftsindstillinger:

Vegansk mayonnaise

Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 15 15 mins Tid i alt: 15 min.
Antal personer 1
Bedste sæson Velegnet hele året
Egenskaber Familievenlig
Beskrivelse

Hvem elsker ikke mayo? Og det nok en af de svære ting at undvære, hvis man vælger at leve plantebaseret, men det behøver du faktisk slet ikke! Man kan nemlig nemt selv lave sin egen plantebaserede mayonnaise, der ligger utroligt tæt op ad den rigtige!

For at lave mayonnaisen skal du bruge aquafaba, som nok bedre er kendt som vandet fra kikærter, der altid bare bliver hældt ud, men ikke mere! Aquafaba er også kendt som vegansk "æg", så gem vandet, når du åbner en dåse kikærter fremover.

Ingredienser
  • 200 ml smagsneutralolie (solsikkeolie eller raspolie)
  • 4 spsk. kikærtevand (aquafaba)
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • 1 knivspids peber
  • 1 smule salt
Fremgangsmåde
  1. Put kikærtevandet, dijonsennep, citron, hvidløg, salt og peber i en skål og blend det med en stavblender.

  2. Tilsæt herefter olie lidt af gangen, men du blender der med stavblenderen eller pisker det med din håndmixer til den får den rette konsistens, dette kan godt tage lidt tid.

    OBS: Hvis du ikke kan få blandingen til at blive tyk, så prøv at stil den på køl nogle timer, og piske den derefter igen - Det virkede for mig, da min mayo ikke ville tykne!
Bemærkning

Opbevares på køl.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!