Tiramisu
Ingredienser
Udstyr
Fremgangsmåde
-
Før du går i gang med opskriften, skal du starte med at lave frisk kaffe og lade den køle helt af.
-
Når kaffen er kold, tilføjes hhv. æggehvider og æggeblommer i hver sin røreskål.
-
Med en håndmixer piskes æggeblommer, sukker og kornene fra en vaniljestang til en luftig æggesnaps.
-
Rør mascarponen i æggesnapsen og bland det godt sammen.
-
Skyld piskerisene ren for æggesnaps, og pisk æggehviderne til at de skummer pænt op. Vend herefter forsigtigt æggehviderne i æggesnapsen.
-
Klargør whisky glassene, som du ønsker at servere tiramisuen i.
-
Den kolde kaffe hændes i skål, tag en ladyfinger og dyp et par ad gangen ned i kaffe, så begge sider bliver dækket med kaffe. Læg ladyfingerne i whisky glasset, og fortsæt med dette til, at du har dække hele bundet. Hvis de passer til at kunne dække hele bunden, kan du knække dem i mindre stykker.
-
Ovenpå lægges et lag creme, efterfulgt af endnu et lag ladyfingers. Forsæt dette indtil, at du har den ønskede mængde og afslut med et lag af creme.
-
Desserterne stilles på køl i minimum 4 timer, men gerne natten over.
-
Drys kakaopulver på toppen før servering.