Udskriftsindstillinger:

Taco Carnitas – Tacos med mexicansk pulled pork

Køkken
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 1 1 hr Hævetid: 8 8 hrs Tid i alt: 9 timer
Antal personer 1
Bedste sæson Velegnet hele året
Egenskaber Familievenlig
Ingredienser
  • 8 stk. tortilla
  • Pico de Gallo (find opskrift i bunden af opskriften)
  • Cornsalsa (find opskrift i bunden af opskriften)
  • Guacamole
  • Salat (frisk)
  • Mexikansk pulled pork
  • 1 kg. nakkefilet
  • 1/2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 jalapeño (frisk)
  • 1,5 dl appelsinjuice (gerne friskpresset)
  • Rub
  • 1 spsk. oregano
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. kanel
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. salt
  • 1 spsk. peber
  • 1 lime (saften herfra)
Fremgangsmåde
  1. Start med at lave rubben ved at hakke hvidløget fint og bland det sammen med de øvrige ingredienser: oregano, olivenolie, kanel, salt, sukker, peber og limesaft.

  2. Gnub rubben godt ind i nakkestegen og lad den stå på køl i minimum 3 timer, men gerne natten over.

  3. Tænd oven på 120 gr.

  4. Hak løg og jalapeños fint.

    Undgå at få stilken og kernerne med.
  5. Med bladet på en kniv presset hvidløgene flade for at frigøre alle olierne.

  6. Læg kødet i en stegeso eller i et dybt ildfast fad sammen med hvidløg, finthakkede løg, jalapeño og appelsinjuice.

  7. Sæt låg på stegensoen eller sølvpapir over det ildfaste fad og stil det i ovnen i 4-5 timer.

  8. Tag kødet op fra fadet eller stegesoen og put det over i et andet fad.

  9. Trevl kødet ved at trække kødet fra hinanden med to gafler. Tilføj gerne et par spsk. af stegesaften til det trevlede kød.

  10. For at give kødet lidt stegeskorpe, steges kødet på en pande med lidt olie lige inden servering

  11. Server i en majs- eller hvedetortilla med Pico de Gallo, cornsalsa, guacamole og frisk salat.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!