Find et stort glas og bland mel og vand grundigt heri, så der ikke er nogle klumper.
Lad nu surdejen stå på køkkenbordet uden låg, gerne væk fra sollyset.
Surdejen vil begynde at hæve lidt hvilket er fint. Dannes der skorpe herpå, skal du bare tage den af og smide det ud. Udskiller den brun væske, røres der rundt heri.
Fodr din dej med mel og vand.
Nu vil din dej begynde at dufte surt og begynde at boble. Dette betyder at den er klar til at bruges til bagning. Surdejen kan gemmes i køleskabet, hvis ikke du skal bage med den med det samme.
Surdejen tages ud af køleskabet.
Fodr den med vand og mel (1 dl vand og 1,5 dl mel) og rør grundigt.
Fodr den med vand og mel (1 dl vand og 1,5 dl mel) og rør grundigt.
Din surdej er meget sulten og skal opfriskes.
Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!