Udskriftsindstillinger:

Sprødt durumbrød – uden surdej og bagestål

Tilberedningsmetode
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 15 15 mins Tilberedningstid: 20 20 mins Hævetid: 4 4 hrs Tid i alt: 4 timer 35 min.
Antal personer 1
Egenskaber Familievenlig, Fryseregnet
Ingredienser
  • 12 g. gær (frisk, eller 4 g. tørgær)
  • 3 dl vand
  • 100 g. durummel
  • 300 g. hvedemel
  • 1 1/4 tsk. salt
Fremgangsmåde
  1. Opløs gæren i vandet.

  2. Tilsæt mel og salt og ælt dejen sammen i skålen. Det er nemmeste med en røremaskine, da dejen er meget våd.

  3. Dæk skålen med et viskestykke og lade den hæve et lunt sted i 1,5 time.

  4. Ælt dejen i 1 minut, og lad den hvile under viskestykket et lunt sted i yderligere 1,5 time.

  5. Når brødet er færdig med at hæve, fordeles dejen i en franskbrødsform beklædte med bagepapir og lad det efterhæve yderligere i 1 time.

    Dejen er meget våd!
  6. Placer en bageplade i ovnen og varm ovnen op til 240 grader alm. ovn. 

  7. Når ovnen er varm, tages bagepladen ud af ovnen og brødet samt bagepapiret tages op af brødformen og sættes på bageplade. brødet bages i ovnen ved 240 gr. alm. ovn i 5 minutter.

  8. Når brødet har bagt i 5 minutter, skrues ovnen ned på 230 gr. og bages i yderligere 1o minutter. Kig herefter til brødet, hvis brødet ikke er sprødt og virker færdigt vendes bagepladen og ovnen skrues ned på 200 gr. 

  9. Nyd dit lune nybagte brød!

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!